CORONA INFO

Beste bezoeker, op deze pagina kan u een chronologisch overzicht terugvinden van alle informatie & genomen maatregelen in verband met het coronavirus (COVID-19).

 

OPNAMES

Woonzorgcentrum

Momenteel zijn opnames in onze woonzorgcentra terug mogelijk.

Neem rechtstreeks contact op met het woonzorgcentrum van uw keuze voor alle praktische info en de specifieke regeling ter plaatse.

Assistentiewoningen

Sinds 2 juni zijn er opnieuw nieuwe opnames mogelijk in assistentiewoningen

Deze richtlijnen houden in dat assistentiewoningen die fysiek verbonden zijn met een woonzorgcentrum er sinds 2 juni voor kunnen kiezen om niet langer de regels te volgen die gelden voor het woonzorgcentrum, maar om autonoom te werken. Voorwaarde is wel dat de assistentiewoningen kunnen vermijden dat hun bewoners of bezoekers in contact komen met personen die in het woonzorgcentrum moeten zijn. De autonoom werkende assistentiewoningen kunnen sinds 2 juni ook weer nieuwe bewoners opnemen.

 

BEZOEK

LAATSTE UPDATE

Woonzorgcentrum

Naar aanleiding van de laatste beslissing van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid, zullen vanaf maandag 7/9 geleidelijk volgende regeling in onze Vlaamse voorzieningen van toepassing zijn. In functie van de situatie binnen elk woonzorgcentrum kunnen deze maatregelen wat verschillen:

*Registratie is verplicht (via de "Bezoekapp" of telefonisch).
*Bezoek op kamer is toegestaan met max 2 bezoekers op kamer per bezoekmoment. 
*Kinderen mogen op bezoek komen.
*Huisdieren mogen ook op bezoek komen op de kamer.
*Bezoekers dragen steeds een mondmasker bij circulatie

Voor alle praktische info en de specifieke regeling ter plaatse, neemt u best contact op met het woonzorgcentrum waar uw familielid verblijft.

Assistentiewoningen

*Er wordt bij elk bezoek een verklaring op eer en handvest getekend met registratie van bezoek. Het register en de verklaring op eer wordt bijgehouden op het appartement.
*Maatregelen inzake handhygiëne worden gerespecteerd (handen wassen voor en na bezoek).
*Er wordt een mondmasker gedragen bij circulatie in het gebouw.
*Bezoek wordt ontvangen:

  • Buiten
  • In het appartement, met respecteren van capaciteit volgens de grootte van de leefruimte van het appartement, 4m² per bezoeker.

*Bubbel van 5 personen.
*Er wordt geen bezoek ontvangen in de gemeenschappelijke ruimtes van de assistentiewoningen.
*Huisdieren zijn toegestaan binnen het appartement en buiten. Kinderen mogen op bezoek in het appartement. Er is geen leeftijdsbeperking.

Voor alle praktische info en de specifieke regeling ter plaatse, neemt u best contact op met het complex van assistentiewoningen waar uw familielid verblijft.


Nieuwe Bezoekapp

Sinds 2 juni beschikken al onze woonzorgcentra over een nieuwe "Bezoekapp" om het bezoek van alle familieleden in goede banen te leiden en te vermijden dat alle bezoeken telefonisch moeten geregeld worden en de woonzorgcentra daardoor extra belast geraken. 

Familie die op bezoek wil komen, kan zich eenvoudig online registreren en een tijdslot kiezen op basis van de beschikbaarheid. De app houdt rekening met het aantal toegelaten bezoekers per tijdslot en de locatie waar de bewoner bezoek kan ontvangen. De bezoeker ontvangt via e-mail een bevestiging die bij het bezoek aan de ingang van het woonzorgcentrum dient getoond te worden. Dan worden er nog een aantal essentiële zaken gecontroleerd zoals de lichaamstemperatuur en een verklaring op eer dat de bezoeker geen ziektesymptomen heeft vertoond gedurende de laatste 14 dagen. Op deze manier willen we alles zo veilig mogelijk laten verlopen voor onze bewoners, ons personeel en onze families.

Voor alle praktische info kan u contact opnemen met het woonzorgcentrum waar uw familielid verblijft.